Återvinning

Det är ett enormt slöseri att så mycket plast går förlorad idag, både miljömässigt och ekonomiskt. För samtliga plaster innebär det en besparing med runt 70 procent att övergå till återvunnen råvara istället för att använda ny råvara, så det finns verkligen ekonomiska incitament att återvinna mer. Återvinning är viktigt!

Swedish Match ska testa med pant på snusdosor i Sverige

19 juni, 2019
I sommar inför snusleverantören Swedish Match pant på snusdosor på försök i Sverige. Speciella pantautomater finns på ett begränsat antal platser.

170 ton skräp och förpackningar samlades in på kusträddardagen

10 juni, 2019
Hela 170 ton skräp och förpackningar samlades in från svenska stränder, när Håll Sverige Rent arrangerade Nordiska Kusträddardagen i maj.

Det norska pantsystemet firar tjugo år med insamlingsrekord

5 juni, 2019
I maj 1999 lanserades pantförsedda öl- och läskburkar i Norge, som alternativ till glas och hårdplast. Nu firar man 20 år med pantrekord.

Rekordstor anläggning för plastsortering invigd i Motala

29 maj, 2019
Plastsorteringsanläggningen i Motala – Europas största i sitt slag – har invigts och samtidigt bytte Plastkretsen namn till Svensk Plaståtervinning.

Nu avbryter Avfall Sverige sitt samarbete med FTI tills vidare

22 maj, 2019
Avfall Sverige avbryter det samarbete med FTI, som nyligen ingåtts för att försöka nå ökad återvinning av förpackningar och tidningar.

Holmen Paper kritiseras: ”Låt oss inte sprida fake news!”

22 maj, 2019
En livscykelanalys, som Holmen Paper presenterat, skapar förvirring kring vilken miljöpåverkan papper av jungfrufiber har kontra returpapper.